Djurägare hade kunnat hämta medicin direkt efter veterinärbesöket. Foto: Maja Suslin/Scanpix.
Växjö

Inget djurapotek i Växjö

1:30 min

Det blir inget djurapotek i Växjö. I höstas var det tänkt att företaget VetAp skulle öppna ett djurapotek i anslutning till djursjukhuset, men detta dröjde och sedan framkom att företaget hade gått i konkurs.

Nu är konkursboet uppköpt men det ser fortfarande mörkt ut för ett djurapotek. Cecilia Löhnn, VD för djursjukhuset är besviken:

– Det är tråkigt eftersom vi hade förberett kunder på att det skulle bli mycket bättre service att inte behöva jaga runt efter djurmedicin på alla olika apotek, säger hon.

Djurägare hade kunnat hämtat medicin direkt

Med ett djurapotek hade djurägare kunnat hämta djurmedicin direkt efter veterinärbesöket. VetAp hann öppna fyra apotek på olika ställen i landet innan de gick i konkurs.

I våras bildades en ny ägarkonstellation som köpte ut tillgångarna från konkursboet och nu drivs verksamheten vidare under samma namn som tidigare. Ny VD är Antonio Gozzo och han säger att det inte finns några planer på att öppna ett djurapotek i Växjö.

"Jag förstår att alla djursjukhus gärna skulle vilja ha ett djurapotek"

– Jag förstår att alla djursjukhus gärna skulle ha ett djurapotek. Som jag har förstått det ser man det som en viktig del i vårdkedjan och som en viktig service till kunderna.

– Jag har pratat med några andra djursjukhus där det fanns planer på att öppna ett apotek och för dem beskrivit hur lönsamheten ser ut och när de ser siffrorna, förstår de att med dem siffrorna går det inte att öppna några fler apotek. Om man kan få en lönsamhet i rörelsen då kan man titta på att öppna ytterligare något eller några apotek säger Antonio Gozzo.

Men i nuläget tror du inte att det kommer bli av i Växjö?

--Nej, det kommer inte att bli av.

Linnéa Ohlsson
Nyheter.kronoberg@sverigesradio.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista