Foto: Bertil Ericson/Scanpix.
Älmhult

Tog sig in i butik genom taket

1:02 min

För andra natten i rad har en butik i Kronoberg utsatts för en så kallad rififikupp - att tjuvar tagit sig in genom att göra hål i taket. I går natt var det någon eller några som tog sig in på Elgiganten i Växjö genom att göra flera hål i taket, och i natt hände samma sak på ICA Maxi i Älmhult.

För andra natten i rad har en butik i Kronoberg utsatts för en så kallad rififikupp - att tjuvar tagit sig in genom att göra hål i taket.

Igår natt var det någon eller några som tog sig in på Elgiganten i Växjö genom att göra flera hål i taket, och i natt hände samma sak på ICA Maxi i Älmhult.

Utesluter inte att brotten hänger ihop

Bengt Adolfsson, förundersökningsledare på Kronobergspolisen utesluter inte att de båda inbrotten hänger ihop.

– Som det ser ut nu så kan vi inte se ett samband mellan de båda brotten, detta får den tekniska undersökningen visa. Detta har vi inte fått resultaten från nu.

Varken på ICA Maxi eller Elgiganten har de inte stulits särskilt mycket, hur kommer det sig?

– Det kan betyda att de har blivit skrämda och inte hunnit färdigställa sitt verk.

Hur vanligt är denna typ av inbrott?

– Det är inte särskilt vanligt men det när det gäller inbrott i störra butiker förekommer det. Man kan skydda sig från denna typen av brott med effektiva larm som man inte lätt kan manipulera, det är alltid bra med kameraövervakning också.

Nyheter Kronoberg
nyheter.kronoberg@sverigesradio.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista