Bild från förra årets festival. Foto: Helena Malmberg/Sveriges Radio
Tingsryd

Sveriges största folkmusiksfestival

1:38 min

I kväll är det dags för Sveriges största folkmusikfestival på Korrö, utanför Linneryd i Tingsryds kommun, för 28 året i rad. Susanne Gustavsson har varit med alla 28 år och hon berättar bland annat att Korröfestivalen har blivit större med ett ungdomsläger och barnens egen Korröfestival.

Korröfestivalen har blivit större och fler och fler människor i alla åldrar lockas dit. I början satt man i en liten ring kring logen och sjöng, spelade och dansande.

-- I år har vi speciellt för barnen, barnens egen Korröfestival och även ett ungdomsläger som hålls innan festivalen börjar.

Tidigare år har Korröfestivalen haft otur med vädret men i år ser det bättre ut och Susanne Gustavsson hoppas på mycket besökare.

– Nu är det fint väder och vi hoppas det håller i sig. Vi hoppas att det kommer cirka 5-6000 personer. Det som gör Korrö festivalen populär tror jag dels beror på att det är väldigt vackert här och att det skapas en familjär, härlig stämning.

Nyheter Kronoberg
nyheter.kronoberg@sverigesradio.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista