Gabriella Bengtsson, 12 år, vill som storasyster Angelica tävla i OS en dag - men helst i häcklöpning. Foto: Ruth Aniansson/Sveriges radio
Kronoberg

Gabbi följer syster Angelica i OS

3:01 min

17 000 idrottare kommer att göra sitt bästa för att vinna en medalj eller få en bra placering i sommar-OS de närmsta veckorna. 135 av dem kommer från Sverige.

En av dem är Angelica Bengtsson, juniorvärldsmästare i stavhopp. Hennes lillasyster Gabriella, 12 år, kommer att bänka sig framför TV:n och hålla tummarna för att syrran tar medalj. Hon tränar själv friidrott och gymnastik nästan varje dag.

Ser spelen bra på TV

Många åker till London för att se tävlingarna direkt, men i familjen Bengtsson föredrar hälften att stanna hemma och kolla på TV där man ser allt bra och slipper trängas.

Pappa Glenn viktig kraft

Hemma i Boaryd i Småland har syskonen Bengtsson nästan kunnat träna all friidrott hemma på gården - spjut, häck, löpning, stav, längd. Och pappa Glenn har tränat både Angelica och nu Gabriella. Det gör att man inte kan smita undan träningen, säger Gabriella och ler.

Positiv strategi för att nå OS

För att nå OS måste man inte bara träna mycket och ha en bra strategi, man måste också vara lycklig och tänka positivt, tror Gabriella.

Själv hoppas hon år 2020 få tävla i häcklöpning eller i stafett som är en kul samarbetsgren.

Ruth Aniansson/Sommarlov i P4
junior@sverigesradio.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista