Angelica Bengtsson. Foto: Maria Flemström/Sveriges Radio.
Kronoberg

Bengtssons nya OS-mål: Final

14 min

På lördag går stavhopperskan Angelica Bengtsson från Boaryd in i OS. P4 Kronoberg fick ett snack med henne precis innan hon åkte till OS i London.

Hon har vunnit allt man kan som junior och har slagit både ungdoms- och seniorrekord. Hon anses vara ett av de största löftena inom svensk friidrott. Nu är det OS som gäller för Angelica Bengtsson efter en ganska guppig resa.

– Det var knappt att jag kvalade in men nu satsar jag mot final och det känns bra ändå, säger Angelica Bengtsson.

För ett och ett halvt år sedan ungefär sa du att du skulle slåss om medaljerna. Blir det så?

– Nej, jag har varit borta hela inomhussäsongen så nej, det går inte. Men jag slåss om finalen vilket känns riktigt bra trots inomhussäsongen. Nu ska vi bara få fram de där riktigt höga hoppen också. Men får man till det så kan det bli riktigt högt.

När förstod du att du skulle bli så duktig på stavhopp?

– Det förstod jag redan när jag var elva år. Då började jag slå dem som var äldre och tog småländsk rekord och jag kände redan då att nu ville jag bli bäst.

Det var i Boaryd utanför Väckelsång utanför Tingsryd utanför Växjö som allting började. I en familj på sju stycken växte Angelica upp på en gård där hela familjen alltid har stöttat varandra.

– Vi hade det bra där ute. Vi var liksom en familj på sju stycken på en jättestor gård där vi kunde göra vad vi ville på. Vad man hittade på, vilken hobby man än hade stöttade vi alltid varandra.

Marcus Sjöholm
marcus.sjoholm@sverigesradio.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista