Kronoberg/Kalmar

Man anhållen för mord i Målerås

0:41 min

En kvinna i 70-årsåldern har hittats död i Målerås på gränsen mellan Kalmar och Kronobergs län vid halv femtiden på söndagen. En man i 40-årsåldern har anhållits, men polisen är ännu mycket förtegen med uppgifter.

En polispatrull fann kvinnan på söndagseftermiddagen. Polisens tekniker och rättsläkare undersökte platsen under kvällen.

– En man i 40-årsåldern hämtades in till förhör och igår kväll beslutade en jouråklagare att anhålla mannen, skäligen misstänkt för mord alternativt dråp. Mannen greps på annan ort, skriver polisen i ett pressmeddelande.

Polisen har spärrat av en återvinningsstation i Orrefors och polisen bekräftar att avspärrningen har något att göra med mordutredningen.

Polisen har hittat tekniska fynd
De fynd som hittats på platsen tyder på att kvinnan utsatts för våld och bragts om livet. En man har frihetsberövats i Stockholms län och är på väg till Kalmar, men polisen vill inte avslöja fler detaljer om hans identitet än att han är i 40-årsåldern. Mannen har delgivits misstanke om mord alternativt dråp samt brott mot griftefriden. Han kommer att höras när han anländer till Kalmar.

Kvinnan hittades död utanför fastigheten i Målerås där hon var bosatt. Polisen vet inte hur länge hon varit död, men det rör sig om dygn snarare än timmar. Man vill heller inte lämna några kommentarer kring relationen mellan mannen och kvinnan. En person som P4 Kalmar pratat med såg en polisman med en spade vid huset under gårdagen, men polisen vill inte kommentera det, eller andra uppgifter som pekar på att kvinnan kan ha varit nedgrävd.

Under dagen genomför polisen förhör och samtal med grannar och kringboende för att få fler uppgifter kring händelsen.

Obduceras imorgon
En presskonferens hölls på måndagseftermiddagen. Där meddelades bland annat att kvinnan i 70-årsåldern som hittades död obduceras imorgon. Sannolikt kommer häktningsförhandlingar mot den misstänkte mannen att inledas på onsdagen, men polisen utesluter inte att fler personer kan vara inblandade.

Ingen av de två personerna är kända av polisen sen tidigare.

Mer säger polisen inte i dagsläget på grund av det känsliga läge som utredningen är i just nu.