Åklagare Johan Henningsson begärde 43-åringen häktad. Foto: Viktor Blomberg/Sveriges Radio.
Målerås

43-åringen häktad misstänkt för mord

0:42 min

Den man som är misstänkt för mord på en 68-årig kvinna i Målerås häktades under onsdagen på sannolika skäl, den högre misstankegraden. Kvinnan har dött av kraftigt yttre våld. Mannen nekar till brott.

Mannen är på sannolika skäl misstänkt för mord och brott mot griftefriden.

– Den bevisning som finns och de omständigheter som finns talar för att det är den här mannen som gjort den här gärningen, säger åklagaren Johan Henningsson.

– Han medger att han ska ha hanterat kroppen på ett visst sätt men han förnekar att det ska vara han som har dödat henne.

Enligt polisen har kvinnan utsatts för ett kraftigt yttre våld med ett tillhygge av något slag.

Kan ha flyttat kroppen

Polisen misstänker att mannen kan ha flyttat kroppen. Kvinnan hittades under en balkong utanför sin bostad, men polisen tror att hon kan ha mördats inomhus.

Polisen har knackat dörr och förhör flera vittnen i området kring kvinnans bostad. Polisen har dessutom letat spår med hundar.

Tidslinje


29 juli: Poliser hittar den döda kvinnan under en balkong vid en villa i Målerås utanför Nybro. På kvällen samma dag grips en 43-årig man utanför Stockholm.


30 juli: Polisen letar spår och har spärrat av sopstationer i Orrefors och Målerås i jakt på eventuella ledtrådar.


1 augusti: Mannen häktas, på sannolika skäl misstänkt för mord och brott mot griftefriden.


9 januari: Mannen åtalas.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista