Fotboll div 2

Ljungby storvann i höstpremiären

Efter två mållösa cupmatcher kom Ljungby IF igen storstilat i höstpremiären. 1-0 i paus blev klara 4-0 över Tenhult, som inför matchen stod på samma poäng som Ljungbylaget.

Oskar Olsson inledde målskyttet på nick efter ett utsökt inlägg från planens bäste spelare Fredrik Modigh. Ledningen var dock skör med tanke på alla de chanser som gästande Tenhult radade upp. Jonathan Hårenberg i hemmamålet räddade laget samtidigt som skärpan i Tenhultsavsluten inte var den bästa.

2-0 kom redan tre minuter in på andra halvlek. Samuel Olsson slog ett inlägg som satt i det bortre krysset. 3-0 tråcklade David Nilsson in medan lagkapten Marcus Carlsson sköt in fyran på ett uppgivet Tenhult som strax innan reducerats med en spelare efter ett rött kort.

Segern innebar att Ljungby klättrar till femteplatsen i tabellen och framförallt ökade man avstådet till bottenregionen i division 2 östra.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".