1 av 2
Facebook. Foto: Jan Henriksson / Scanpix
2 av 2
Växjö

"Det bygger broar till allmänheten"

Växjöpolisens Facebook-sida fick igår stängas ner. Anledningen var alla de kommentarer som följde i samband med det inlägg som en polisman skrivit om en berusad 16-årig pojke. Nu är meningarna om inlägget delade.

16-åringen ska enligt polismannen hållit en pet-flaska med sprit i handen och skrikit "Fuck the Police!" mot några poliser i samband med helgens Karl Oskar-firande.

Inlägget publicerades på lördagsförmiddagen och ett dygn senare hade runt 800 000 personer läst och över 2000 kommenterat det. Enligt Robert Loeffel informationsansvarig på polisen valde man att stänga ner sidan eftersom man inte längre kunde hantera säkerheten. När sidan öppnas igen är inte klart.

– Vi fick ett för högt tryck på inläggen på facebooksidan och vi är tvungna att titta över tekniken innan facebooksidan öppnar igen. Vi kommer därefter skriva inlägg igen och fortsätta berätta vad vi gör. Polisen som skrev inlägget kommer att fortsätta skriva.

Tomas Forsman arbetar med nätverket SIP som bland annat vill minska de digitala klyftorna i samhället. Han är nöjd med polisens arbete.

– Jag tycker att de har gjort ett fantastiskt jobb. De förmänskligar polisen och bygger broar till allmänheten, säger han.

Vissa tycker att uppdateringen är förnedrande och förlöjligande, vad tycker du om det?

– Jag har lite svårt att tycka att det är förnedrande. De nämner inga namn utan bara situationer och om någon tycker att det är utlämnande och förnedrande kanske man inte ska skrika fuck the police till polisen.

Nyheter Kronoberg
nyheter.kronoberg@sverigesradio.se

Fråga
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".