Sture Bergwall frias för allt fler mord. Foto: Scanpix
Kronoberg

Sture Bergwalls erkännanden börjar i Växjö

Thomas Quick, som numera heter Sture Bergwall ansågs tidigare vara Sveriges störste massmördare. Det allra första mord Bergwall tog på sig gällde en 14-årig pojke som hittades dödad på Dackevägen i Växjö 1964.

Växjömordet var bara ett av ett stort antal mord Thomas Quick tog på sig. Nu frias han från allt fler mord sedan det visat sig att han omöjligt kan ha begått brotten.

– Det var det första han erkände i detalj och den utredningen lyftes ofta fram för att få honom mer trovärdighet som seriemördare, säger Tomas Ohlsson, Sture Bergwalls försvarsadvokat.

Efter att ha fällts för åtta mord och erkänt betydligt fler gick Sture Bergwall ut i Sveriges televisions Dokument inifrån och berättade att han var helt oskyldig. Det skulle vara medicineringen på rättspsyk som fick honom att erkänna, sa han.

Thomas Ohlsson har friats helt i tre av åtta fall. Dalapolisen berättade idag att man ska ta upp mordet på israelen Yenon Levi från 1988.

– Min förhoppning är att resningsärendena och de frikännade domarna ska vara avklarade fram till årsskiftet, säger Thomas Ohlsson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".