1 av 2
Evas ambassadörspärm från Tillväxtverket. Foto: Per Brolléus/Sveriges Radio.
2 av 2
Eva Wallmark fd ambassadör för Tillväxtverket.
Åseda

Flera avhoppare efter skattefest

Eva Wallmark är förbannad på Tillväxtverket
3:18 min

Tillväxtverket har ätit och druckit för en stor mängd skattepengar. Eva Wallmark i Åseda har länge varit en ambassadör för kvinnors företagande, men nu har hon hoppat av.

– Jag blev ärligt talat riktigt förbannad. Det känns som man inte respekterar oss företagare. Det kostar oss pengar att vara ambassadörer och då blir man arg när inte regler följs, eftersom vi företagare hela tiden har regler att följa. Jag tycker det är respektlöst att använda pengarna på det sättet, säger Eva Wallmark.

Mediepådraget blev omfattande i samband med att uppgifterna om hur skattepengarna använts kommit fram. Av 850 ambassadörer har ungefär 50 hoppat av idag.

– Jag är lite förvånad över att fler inte har reagerat, samtidigt som jag har läst och hört mycket om att det är flera som vill satsa nu och som vill dra nytta av att det här har fått så mycket massmedial uppmärksamhet, säger Eva Wallmark.

Eva känner sig lite trampad på. Som ambassadör för Tillväxtverket förväntas man ställa upp ideellt och marknadsföra det egna företagandet. Något som kostar en och annan krona.

– Tänk om vi 850 ambassadörer fått 500 kronor för våra föreläsningar som vi håller ungefär fyra gånger om året. Det hade varit värt mycket. Och det är väl ungefär samma summa som Tillväxtverket nu har "slarvat bort", avslutar Eva Wallmark.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".