Sunnebohov. Foto:Per Brolléus/Sveriges Radio
Ljungby

Beslut om Sunnerbohov skjuts upp

Det blev inget beslut i kommunstyrelsen i Ljungby i dag om att sälja Sunnerbohov. Beslutsunderlaget var för dåligt ansåg en majoritet av politikerna.

Det är två Ljungbyföretagare som vill köpa ishallen Sunnerbohov av kommunen och sedan bygga om den till en multiarena för uppemot 70 miljoner kronor.

Men när kommunstyrelsen i Ljungby skulle fatta beslut om en eventuell försäljning i dag ansåg en majoritet av politikerna att beslutsunderlaget inte räckte till, och man återremitterade därför ärendet till sitt nästa möte i september.

– Vi vill ha ytterligare lite kött på benen och då gäller det att man förtydligar beslutsunderlaget vad gäller driftskalkyler och juridiska konsekvenser. Vi ska fatta beslut rörande mycket pengar och då måste vi ha mer underlag, säger Ann-Charlotte Wiesel (M) kommunalråd i Ljungby.

Det ska nu bli beslut i september istället, vart lutar det tror du?

– Jag tror att det lutar åt ett positivt beslut för trots allt var tonen väldigt positiv i kommunstyrelserummet.

Vad tror du att Ljungbyföretagarna tycker om att beslutet skjuts upp?

– Det är klart att det ställer till bekymmer för dem för de har en väldigt tuff tidsram och det här gör ju att tiden blir ännu mer knapp. De hade nog gärna sett att vi hade fattat beslut i dag.

Ingen av de båda företagarna vill i dag kommentera beslutet.

Lena Gustavsson
lena.gustavsson@sverigesradio.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".