1 av 2
De här nycklarna har legat hos polisen i tre månader. Foto: Linneá Olsson/Sveriges Radio
2 av 2
Kollegorna Helene Stark och Jenny Eriksson tar han om det hittegods som kommer in till polisen. Foto: Linnéa Olsson/Sveriges Radio
Kronoberg

Vi tappar bort mer på sommaren

Upphittare har rätt att kräva hittelön
1:43 min

På sommaren blir vi allt slarvigare med att hålla reda på våra ägodelar. Då kommer fler borttappade saker in till hittegodsavdelningen på polisen i Växjö.

– Det som vi får in mest av är nycklar, plånböcker och mobiler, säger Jenny Eriksson, som är assistent på polisen och tar hand om det som vi tappar bort.

Hon visar runt bland hittegodset. Här finns smycken, klockor, pass, bankomatkort, väskor, kläder och mängder av nycklar. Under Karl-Oskardagarna hade polisen fullt upp med att ta in hittegods och antalet borttappade saker som lämnas in till polisen ökar under sommaren.

– Folk är ute mer och de har inte samma möjlighet att stoppa ner saker ordentligt i fickan, man går på stranden och så helt plötsligt är telefonen borta, säger Jenny Eriksson.

Linnéa Olsson
linnea.olsson@sverigesradio.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".