1 av 2
2 av 2
Växjö

Facebookpolisen: "Jag skriver skämtsamt"

Scott Goodwin: "Jag ber inte om ursäkt"
1:35 min

"Om någon vill klaga får de göra det, vi bryr oss inte om detta". Närpolisbefälet Scott Goodwin kommenterar nu för första gången kritiken mot sina facebookinlägg.

I början av augusti i år drog ett av hans inlägg så mycket kommentarer att Växjöpolisens facebooksida fick stängas ned.

Nu kritiseras ytterligare ett av hans facebookinlägg i riksmedia, den här gången handlar det om att hamna på fel sida fyllecellsdörren. Kritik som Scott Goodwin varken förstår eller bryr sig om.

– De flesta som läser det här förstår att det är skrivet ur den fullas synvinkel snarare än polisens. Jag som inte har svenska som modersmål förstår det, så jag är övertygad om att de flesta som vill förstå det kan göra det. Det är ett skämtsamt sätt att prata om något som är väldigt, väldigt allvarligt. Jag tycker att det är konstigt att det fått så mycket uppmärksamhet, säger Scott Goodwin.

Men uppmärksamheten som polisens Facebooksida dragit till sig är också positiv menar han. När sidan startades i november förra året var det snålt med kommentarer. Men efter att Scotts skämtsamma och ibland raljanta inlägg blivit rikskända i media så har antalet som följer polisen i Växjö fullkomligen exploderat. Idag är det nästan 8 400 över hela landet som gillar sidan.

– Det är precis så vi vill ha det, att så många som möjligt som kommer in. Vi kanske skriver något roligt en dag och nästa dag behöver vi hjälp att klara upp ett  brott och behöver hjälp från allmänheten.

Scott Goodwin kommer att fortsätta att skriva på facebook och tycker att dom som inte gillar inläggen kan låta bli att läsa dom

– Jag ber inte om ursäkt för att jag skriver på ett skämtsamt sätt. Vill någon klaga så får de göra det, vi bryr oss inte om detta, säger Scott Goodwin.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".