1 av 2
Reza Kashef, en av de som störts av de nattliga arbetena på Teleborg i Växjö. Foto: Roger Bergvik/Sveriges Radio
2 av 2
Refugen som är en del av arbetena med tillfarten till den nya stadsdelen Vikaholm. Foto: Roger Bergvik/Sveriges Radio
Växjö

En hel natts buller för Växjöbor

"Det skakade i alla fönster"
1:45 min

Boende på Teleborg i Växjö är starkt kritiska efter att nattliga vägarbeten orsakat kraftigt buller och skakande fönster under natten till fredagen.

Det är färdigställande av en rondell och en refug mot den nya stadsdelen Vikaholm som pågått kvällstid och delvis också nattetid och stört många närboende.

Bullrade och skakade

En av dem som störts är Reza Kashef.

– Vi visste inget om arbetena som började här i går kväll vid niotden. Det bullrade och det skakade i alla fönster när de körde med någon vält. Vi har ju små barn också så man tycker att vi borde ha blivit informerade i förväg. Det var en obehaglig upplevelse helt enkelt, säger han.

Enligt Reza Kashef var det så högt ljud och framför alltså så kraftiga skakningar att det var svårt att somna.

– Men det här var inte första gången utan VEAB har också varit här och de drog igång klockan fem på morgonen med sina maskiner.

Fått tillstånd

Det är Skanska som utför de här arbetena åt Växjö kommun. Där säger Håkan Nelénius att man fått tillstånd av kommunen för att genomföra asfalteringsarbetena med den nya rondellen nattetid. Det för att inte helt stoppa trafiken på Torpavägen och då särskilt busstrafiken.

Han säger att kommunen gått med på att förhandsinformation om arbetena lämnades till de allra närmaste fastigheterna, vilket i efterhand alltså inte visat sig tillräckligt.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".