Viktor Fasth. Foto: Stig Kenne/Scanpix.
Ishockey

Viktor Fasth tillbaka i Växjö

"Jag hade tre bra år i klubben"
1:36 min

Hockeymålvakten, landslagets Viktor Fasth, är tillbaka i Växjö. Men den nuvarande NHL-målvakten har inte lämnat sin klubb Anaheim för Kronoberg, utan är bara på ett besök i sitt gamla lag som förberedelse inför säsongen.

– Jag är i stan och träffar vänner från min tid i Växjö. Och eftersom klubben behövde tre målvakter på sina träningar, samtidigt som det är bra för mig att hålla igång inför säsongen, så blev det perfekt för båda parter, säger Viktor Fasth till P4 Sveriges Radio.

De som tittade på Växjö Lakers träning tidigare idag, undrade till en början vem tredjemålvakten med den svart-gula hjälmen var. Det visade sig alltså vara Viktor Fasth, som förra säsongen stod i AIK, men som har flera säsonger bakom sig i Växjö, och även i Tingsryd.

Fasth tränar en vecka

Viktor Fasth ska träna med Växjö under hela veckan. Sen, i början av september, bär det av till Anaheim och NHL. Men det kan bli en betydligt senare debut för Fasth. Det finns ju en uppenbar risk att spelarna drabbas av lock-out när ägarna till ligan och spelarfacket inte kommer överens om ett avtal. Det är dock inget som Fasth bryr sig om.

– Det enda jag kan göra är att inrikta mig på att det blir spel och att campen börjar den 16:e september. Blir det annorlunda får jag fokusera på det sedan, säger Fasth.

Fasth var populär under sin tid i Växjö, och när han plötsligt dök upp på dagens träning var det säkert många supportrar som fick extra näring till drömmen om att Fasth i framtiden återigen ska stå i Växjömålet. Det vill Fasth inte kommentera, men medger att relationen med Växjö är alldeles utomordentlig.

– Jag hade tre bra år i klubben och sex bra år i staden, annars hade jag inte stannat här. Självklart trivdes jag här, avslutar Fasth.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".