Kronoberg

Regionförbundet: "Färdtjänsten har inte blivit sämre"

"Det har inte framkommit några synpunkter"
0:44 min

Chefen för serviceresor på Regionförbundet Södra Småland anser inte att det har blivit svårare för funktionsnedsatta att få riksfärdtjänst sedan Regionförbundet tog över färdtjänstbesluten.

Det är fyra av länets åtta kommuner där Regionförbundet har tagit över färdtjänsten.

Nyheterna har tidigare berättat om två synskadade som efter flera års resande nu blivit nekade att åka färdtjänsts taxi till den årliga ledarhundsträffen utanför Markaryd.

Anders Göransson är chef för serviceresor och färdtjänst på Regionförbunet Södra Småland, men han tro rinte att det blivit sämre.

– Det har inte framkommit några som helst synpunkter på att det har blivit svårare med resor pågrund av att Regionförbundet har tagit över.

– Självklart kan tidigare beslut omprövas, det är en ny handläggare som tittar på det och man går inte i samma hjulspår. Det kan drabba en enskild person, men för att man har gjort fel i alla år så måste man någon gång ha rätt att göra rätt, säger Anders Göransson.

Johanna Jennische
johanna.jennische@sverigesradio.se

Synskadade nekas färdtjänst

Liselotts ledarhund Amy. Foto: Johanna Jennische/Sveriges Radio

#text=5240149# är gravt synskadad. Hon nekas riksfärdtjänst med taxi för att åka till den årliga ledarhundsträffen i Markaryd.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".