1 av 4
För sista gången kommer publiken passera genom entrén till Värendsvallen för att se Österherrarna. Foto: Roger Bergvik/Sveriges Radio.
2 av 4
Läktaren väntas fyllas på Värendsvallen ikväll. Foto: Roger Bergvik/Sveriges Radio.
3 av 4
Läktaren på Värendsvallen. Foto: Roger Bergvik/Sveriges Radio.
4 av 4
Sportjournalisten Bert Augustsson på plats på Värendsvallen.
Växjö

Österherrarna spelar sista matchen på Värendsvallen ikväll

Lyssna på Öster-Brage kl 18.00

Ikväll spelar Östers fotbollsherrar den sista matchen i Superettan på Värendsvallen. Och det är inte vilken motståndare som helst, utan Borlängelaget Brage som står för motståndet. Sportjournalisten Bert Augustsson säger att det blir en mycket speciell match.

– Östers första match på Värendsvallen år 1967 var också mot Brage. Då var det kval till allsvenskan och Öster vann med 1-0, säger Bert Augustsson som nu arbetar med Arenastaden i Växjö.  

Efter den matchen följde ett antal framgångsrika år med Öster, med bland annat fyra SM-guld.
– Storhetstiden varade egentligen fram till millennieskiftet ungefär och det har varit många fantastiska matcher här på Värendsvallen. Inte minst den kvalmatchen mot Brage inför 26 000 människor på plats, förklarar Bert Augustsson.

Kvällens mot Brage kan också komma att visa sig vara mycket viktig.
– Matchen ikväll kan vara lite avgörande eftersom det gått lite halvskraltigt rent prestationsmässigt efter EM-uppehållet. Öster har släppt in lite fler mål än tidigare. Så det här kanske är en vägvisare vart det tar vägen sedan.

På Värendsvallen är det också många friidrottare som tränar och enligt Bert Augustsson kommer det fortsätta vara så framöver.

– Gräset kommer ju finnas kvar att spela fotboll på, men nu är ju tanken att det här ska vara friidrottens högborg utomhus.

Den 3 september är det dags för spel på nya Myresjöhus Arena.

Kvällens match sänds i sin helhet i webbradion kl 18.00. Kommentator är Marcus Sjöholm.

Fråga
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".