Ingelstad

24-åring i Ingelstad häktad

Den man som misstänks ha anlagt flera bränder i Ingelstad förra veckan häktades idag. Han nekar till alla anklagelser.

Idag hölls häktningsförhandlingen mot den 24-årige man som misstänks ha anlagt flera bränder Ingelstad i fredags. Mannen är nu häktad på sannolika skäl misstänkt för tre mordbränder samt flera fall skadegörelse.

Kammaråklagare Sandra Rohdin begärde 24-åringen häktad och säger att det finns risk att han röjer bevis och att han fortsätter begå brott om han släpps.

Det var under natten till fredagen som den 24-årige mannen ska ha tänt eld på två bilar, ett nybyggt garage, en husvagn, fasaden på en restaurang och lastkajen till en Ica-butik. Mannen är även misstänkt för skadegörelse på en fastighet, misshandel samt olaga hot. Han nekar till samtliga anklagelser.

Spårades med hund

Larmet inkom till polisen vid 01.30-tiden under natten till fredagen och enligt polisen upptäcktes de sex bränderna på olika platser runtom i Ingelstad under en timmes tid. Flera polispatruller från Kronoberg skickades till Ingelstad och på plats såg en polis hur en man sprang över en väg. Polisen spårade mannen med hundar och fann den misstänkte 24-åringen på en adress i Ingelstad. Han greps vid tretiden på natten och i anslutning till att han greps, hade han enligt polis försökt tränga sig in i en lägenhet hos en före detta bekant. I samband med det uppstod handgemäng och en anmälan om misshandel och olaga hot upprättades.

Polisen utreder observationer

Polisen håller nu på med en teknisk analys samt utreder folks observationer i Ingelstad under natten då brotten inträffade.

24-åringen kommer från Växjö kommun och han är känd av polisen sedan tidigare. Polisen misstänker att 24-åringen var påverkad när han greps.

Linnéa Olsson
linnea.olsson@sverigesradio.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".