Linus Jämtdal hade svårt att komma loss mot Skoghalls defensiva försvar men leder ändå poängligan i serien. Foto Anna Tigerström/Sveriges Radio
Innebandy

Sömnigt när Växjö IBK vann mot bottenlaget

4:56 min

Det var toppen mot botten och bäddat för storvinst när Växjö IBK tog emot Skoghall i Fortnox Arena. Men hemmalaget kom undan med blotta förskräckelsen. 4-3 blev vinsten för anfallsglada Växjö mot defensiva Skoghall. 

Även förra säsongen hade Växjö svårt mot Skoghall, som även då låg i bottenskiktet i allsvenskan. Skoghall spelar extremt defensivt och blixtrar till då och då med kontringar.

– Vi har haft svårt mot Skoghall men tre poäng är är tre poäng, så vi får vara nöjda ändå, säger Växjös bästa spelare, backen Robin Johansson.

Skoghall vassa i andra perioden
Växjös tränare Daniel Hahne tippade på ett slutresultat på 6-2 och efter första periodens 2-0 (efter mål av Johan Roos och Kristofer Widlundh) såg det ut att kunna hålla. Men Skoghall kom ifatt i andra perioden och inför den sista var ställningen 3-3.

I slutsekunden av mittenperioden blev Skoghalls målvakt utvisad efter liggande spel utanför målområdet och den tabben stod bortalaget dyrt. För efter bara 41 sekunder av den sista perioden slog nämnde Robin Johansson till och satte 4-3, ett resultat som stod sig matchen ut.

Växjö vaknade aldrig riktigt
Överlag var hela matchen en ganska sömnig historia, vilket Robin Johansson förklarar så här:

– Det blir så när ett lag vill spela innebandy och ett lag bara backar hem.

Trots topplaceringen i allsvenskan har Växjö inte riktigt fått ut allt av sitt spel hittills den här säsongen.

– Vi har vissa perioder som är bra men det är inte 60 minuter världsinnebandy vi bjuder på i matcherna, erkänner Robin Johansson.

Tack vare att toppkonkurrenten IBF Göteborg förlorade igår mot Fagerhult Habo med hela 6-13 drog Växjö ifrån i den allsvenska toppen och leder nu med fem poäng före Göteborg.

Efter dagens match kan man konstatera följande:

  • Växjö har fortfarande bara tappat en enda poäng och leder allsvenskan.
  • Konditionen och den mentala styrkan är snäppet vassare i år än tidigare.
  • Spelet mot Skoghall duger inte för Superligan.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista