Växjö

Student anmäld för sextrakasserier

En student vid Linnéuniversitetet har blivit anmäld för sexuella trakasserier. Det är en kvinnlig student som säger att en manlig kollega kränkt henne under nästan en månads tid i samband med gemensamma studier.

De båda studenterna gick tillsammans en delkurs i ett magisterprogram på Linnéuniversitetet. För en dryg månad sedan hamnade de i samma grupp vid ett projektarbete och det var då som den manliga studenten vid flera tillfällen uppträtt kränkande, enligt kvinnan. Kvinnan menar att hon också utsatts för sexuella trakasserier.

Enligt kvinnan påpekade mannen redan vid första gruppmötet att hon hade "långa snygga ben" vilket han sedan ska ha fortsatt med vid varje tillfälle som de träffades för arbete.

Kvinnan beskriver också att om de blev osams om något i diskussioner med gruppen, sa han att han förlät henne eftersom hon har så "långa snygga ben".

Enligt kvinnans anmälan blev situationen allt värre och för några veckor sedan trappades det hela upp när hon dessutom utsatts för hot om våld.

Mannen ska enligt anmälan tagit tag i kvinnan och skrikit könsord. Dessutom så kraftigt och starkt att studenter från ett intilliggande grupprum kom in och undrade vad som stod på. Kvinnan säger att hon sovit dåligt efter det som inträffat och att hon känt sig stressad och ledsen.

Mannen har bekräftat uppgifterna som kvinnan lämnat och riskerar nu att få en varning eller en tids avstängning från Linnéuniversitet.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".