Växjö

"Träffpunkterna ska tillhöra särskilda boenden"

"Man kan söka bidrag till hyra"
3:42 min

De träffpunkter för pensionärer som Växjö kommun driver ska från och med nu tillhöra de särskilda boendena - vilket är anledningen till att vävstugan i Lammhult ska stängas.

Att vävstugan på Herrgårdsgatan i Lammhult kommer att stängas har fått mycket kritik av de kvinnor som besöker vävstugan varje vecka.

Berit Forsberg som är ansvarig omsorgschef på Växjö kommun säger att kommunen sparar 5000 kronor i månaden på att slippa betala hyran för vävstugan. Och att om kvinnorna vill fortsätta väva så måste de stå för den kostnaden själva.

– Kommunen som helhet måste titta till att träffpunkterna som vi bedriver är för pensionärer som inte kan delta i samhällets aktiviteter. Man kan via kommunen söka bidrag till hyra om man vill ha en lokal. De har de möjlighet till att göra, säger Berit Forsberg.

Tidigare artikel

Marianne Johansson och Lena Johnsson trivs bakom vävstolen. Foto: Lena Gustavsson/Sveriges Radio

Vid nyår stängs vävstugan på Herrgårdsgatan i Lammhult eftersom Växjö kommun sagt upp lokalen. Och de kvinnor som samlats för att väva, handarbeta och dricka kaffe har nu ingenstans att ta vägen.#link=338030#

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".