Förlust för Tingsryd mot formstarkt Södertälje.
Ishockey

Formstarkt Södertälje blev för svåra för Tingsryd

2:13 min

Tingsryd visade stundtals prov på bra spel. En dålig defensiv i senare delen av första perioden gjorde dock att Södertälje kunde koppla grepp på matchen med tre snabba mål, ett grepp som gästerna höll matchen ut.

Tingsryd inledde positivt mot formstarka Södertälje hemma i Nelson Garden Arena. Fullt rättvist var det hemmalaget som gjorde matchens första mål. Efter en tilltrasslad situation i numerärt överläge för Tingsryd så fick Södertälje ett lagstraff för otillåten blockering och hemmalaget en straffmöjlighet. Pontus Netterberg i Tingsryd la pucken längs isen efter några dragningar och det var tillräckligt för att överlista Södertäljes Anton Forsberg och göra 1-0.

Hemmalaget gick ner sig defensivt i den senare delen av första perioden vilket gjorde att starka Södertälje inom loppet av dryga tre minuter kunde göra både, 1-1, 1-2 och 1-3 genom Jonas Engström, Johan Andersson och Gustav Björklund i nämnd ordning.

Tingsryd fick ordning på både defensiv och offensiv i den andra perioden och skapade flera fina möjligheter och blott fyra minuter in i perioden kom reduceringen när Mark Santorelli med ett handledsskott kunde göra 2-3. Möjligheterna fanns, men hemmalaget lyckades inte ta tillvara på dessa och kvittera i period nummer två.

Matchens sista ordinarie period blev sönderryckt av utvisningar. Tingsryd fick dock en ypperlig möjlighet att kvittera i slutskedet då hemmalaget spelade både 6 mot 4 och dessutom i matchens sista 15 sekunder 6 mot 3. Södertälje höll dock undan med uppoffrande spel och bärgade därmed hem segern. Slutresultat blev 2-3 och Tingsryd var märkbart besvikna efter matchen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista