Robert Olesen. Foto: Sandra Douglasdotter/Sveriges Radio.
Alvesta

S ger inte upp sina politiska poster

"Vi ska ha ett utlåtande från jurist"
1:44 min

Trots majoritetsskiftet i Alvesta ger Socialdemokraterna inte upp sina politiska poster. Det berättade man vid en presskonferens i dag.

Det var i fredags som Moderaterna bröt samarbetet med Socialdemokraterna. I samband med det vill man också få bort Socialdemokraterna från flera poster i nämnderna och Robert Olesen från posten som kommunalråd. Men Socialdemokraterna tar strid.

– När det gäller att uppfylla vissa kriterier i kommunallagen så är vi osäkra på om det uppfyller detta i Alvesta kommun, därför har vi sagt att vi ska ha ett utlåtande från kommunchefen och jurist, säger Robert Olesen.

Han hoppas kunna kalla sig kommunalråd också i framtiden. Men när han fick beskedet om att Moderaterna bryter samarbetet blev han chockad, då han fick beskedet via media.

– Det kom som ett chockbesked, även om det inte var oväntat att något skulle hända med tanke på den politiska situationen, säger han.

Erik Wångmar, statsvetare vid Linnéuniversitetet, tror att det är svårt att få bort Socialdemokraterna från sina poster och menar att vid överklagan skulle de antagligen få rätt.

Först sparkade han "Zona" - nu ger han honom vice ordförandeposten

#link=338683#sparkades Alvestaalternativets Lars-Olof Franzen från samtliga kommunala bolag av det moderata kommunalrådet Mats Johnsson. Nu är han välkommen igen.

Läs tidigare:

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".