Flera av de blottare som anmälts har begått brotten på Campus i Växjö. Foto: Sandra Douglasdotter/SR
Växjö

Tio blottare i länet sedan oktober

"Man känner sig väldigt utsatt"
1:38 min

I år har 20 fall av blottare anmälts i vårt län, hälften av dem sedan i början av oktober. Flest har det varit på Campus och Teleborgsområdet i Växjö.

Förra hösten blev Paulina utsatt för en blottare när hon var ensam i tvättstugan på kvällen. Paulina pluggar på Linnéuniversitetet och det är just från Campusområdet som det kommer in flest anmälningar om blottare.

– Det var en man som stod upptryckt mot fönstret på andra sidan tvättstugan. Det var jätteobehagligt och man känner sig väldigt utsatt. Även om det inte hände något så var det obehagligt, berättar Paulina.

Det är fyra av de tio anmälda fallen i Kronoberg sedan oktober som har skett på Campus-området. Om det är samma person som har begått brotten är svårt att säga, enligt polisens informationschef Robert Loeffel. Brotten begås nämligen ofta när det är mörkt ute. Blottarna lämnar sällan spår efter sig och många döljer sitt ansikte.

Också förra hösten utsattes flera personer för blottare på Campus, då startades trygghetsvandringar där, men det har inte gjorts i år. Paulina tyckte att det var ett bra initiativ.

– Det var skönt att veta att folk gick rundor, säger hon.

Och numera undviker hon att gå ut när det är mörkt.

– Jag gör inte det numera. Det är inte värt det, berättar hon.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".