Fredrik Sandberg/Scanpix
Tingsryd

Vill riva upp beslut om städning

"Städentreprenad är inte en fördel för Tingsryds kommun"
1:28 min

Samhällsbyggnadsnämndens ordförande i Tingsryd Patrick Ståhlgren (M) gör en rejäl kovändning i frågan om att lägga ut kommunal städning på entreprenad. Nu vill han riva upp beslutet.

Patrick Ståhlgren (M) som är ordförande i samhällsbyggnadsnämnden i Tingsryds kommun vill riva upp beslutet från i somras om att lägga ut den kommunala städningen på entreprenad. Och det är bland annat P4 Kronobergs rapportering den senaste tiden som har fått honom att ändra sig.

– Jag personligen tror ju inte att en stor städentreprenad är till fördel för Tingsryds kommun, säger Patrick Ståhlgren.

Han tror inte längre att privata aktörer kan göra det billigare och bättre än den egna städverksamheten, utan föreslår nu att de egna anställda ska få ta över i en så kallad intraprenad istället.

Han säger att det bland annat är P4 Kronobergs rapportering kring det privata städföretaget ISS som har gjort att han nu ändrat sig.

Mer om detta i Radar i eftermiddag.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".