Tennis

Växjö TS grep sista halmstrået

1:40 min

Växjö TS får ännu en chans att hålla sig kvar i tennisens elitserie. Efter vinst mot Höllvikens TK med 5-1 i den sista omgången väntar kval i december.

– Det är starkt att vinna med 5-1. Det räcker ju, säger Växjös 17-årige talang Olle Thestrup.

Och visst räckte det. Växjö hade kniven mot strupen. Förlust mot Höllviken i den sista omgången hade inneburit degradering till division 1. Men när det gällde som mest levererade Växjö som bäst.

Första vinsten i sista matchen
Hemmalaget vann alla fyra singlar och en av de två dubbelmatcherna. Första lagvinsten för säsongen och första singelvinsten för Olle Thestrup som med den vita kepsen långt neddragen kämpade hårt för varje boll.

I mitten av december väntar nu kval mot ett division 1-lag. Som det ser ut nu blir det Båstad/Göta. En tuff match för Växjö som är den klubb som har spelat flest säsonger i elitserien.

Elitserien inget måste för förbundskaptenen
Men för nyblivne förbundskaptenen Fidde Rosengren som är en av Växjös tränare är det inte hela världen om de skulle åka ur.

– Det är inte så otroligt viktigt för en klubb som Växjö TS. Vi har unga spelare som kommer underifrån och de måste man också släppa fram.

Talangen trivs i laget
En talang som har släppts fram är 17-årige Olle Thestrup. För honom spelar elitserieplatsen däremot stor roll.

– Det är årets höjdpunkt. Vi har riktigt bra lagkänsla och det skulle vara väldigt tråkigt om vi åker ut.

Anna Tigerström

anna.tigerstrom@
sverigesradio.se

0470-72 60 91
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista