Radar Konsument

"Jag har haft samma telefonnummer i 25 år"

3:59 min

76-årige Peter Gera är förbannad på Tele2. När han bytte abonnemang byttes också hans telefonnummer. Han menar nu att Tele2 har kapat det fasta telefonnummer som han har haft i 25 år. Och han vill inget hellre än att få tillbaka sitt gamla nummer.

– Jag fick ett nytt telefonnummer utan min vetskap. Ingen kunde nå mig över jul och nyår. Jag ringde upp Tele2 efter helgen, men de påstår att jag inte kan ha mitt gamla nummer på grund av abonnemangsbytet, berättar en besviken Peter Gera.

När Peter Gera sa upp sitt abonnemang från Svea telecom så tecknade han ett nytt med Tele 2 och på följesdeln till det paket han teckande stod hans gamla telefonnummer. Under en tid löpte de båda abonnemangen parallellt, även om han bara använde det han hade med Svea telecom. Men på de räkningar han fick från Tele 2 innan årsskiftet så stod ett nytt telefonnummer.

– Jag har haft det här numret i 25 år. När jag ringde till Tele2 sa de att jag skulle få behålla mitt gamla nummer. Men mitt gamla nummer försvann från den 1 januari.

Tele2 erkänner nu att de har gjort fel. Informationschef Pernilla Oldemark förklarar vad det är som har hänt.

– Tyvärr så har det uppstått ett missförstånd mellan kunden och vår kundservice. Det är ett missförstånd från vår sida och vi kommer att lösa det. Kunden ska få tillbaka sitt gamla nummer inom en vecka ungefär, säger hon.

Men Peter Gera berättar att när han ringde till Tele2 så sa de att det enda som kunde lösa det här var att han gick tillbaka till sin gamla leverantör.

– Man har en testperiod i 14 dagar med ett tillfälligt nummer. Tyvärr har det blivit ett missförstånd, vi har trott att kunden velat ha kvar det nya numret. Då har numret försvunnit från oss, men nu har vi ringt och reserverat det här numret så att det förs över till Tele2 igen, säger Pernilla Oldemark.

Nyheterna P4 Kronoberg

nyheter.kronoberg@
sverigesradio.se

0470-72 60 50
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista