Tingsryds AIF. Foto: Henrik Johansson/Pic-Agency
Ishockey

TAIF inte längre i behov av borgenslån

"Vi går framåt igen"
1:40 min

Den ekonomiskt tyngda ishockeyklubben Tingsryds AIF har för tillfället löst sina ekonomiska problem. Just nu är inte klubben i behov av att kommunen går i borgen för ett lån.

– Det var väldigt tufft i december månad, men det klarade vi att ta oss över. Nu går vi framåt igen från januari månad och vi ska försöka klara det här så gott vi kan. Sedan har vi på oss till den 30 juni med kommunen för att se hur mycket som eventuellt skulle behövas i borgenslån då, säger Taif:s sportchef Anders Gustavsson.

Han berättar också att både privatpersoner och företag har skänkt pengar till klubben, vilket har gett resultat. På dagens kommunfullmäktige i Tingsryd skulle kommunen ta ställning till om man skulle gå i borgen för ett lån till TAIF. Men för att det skulle klubbas igenom hade kommunen en del krav på ishockeyklubben.

Det handlar exempelvis om att kommunen vill få en återkommande redovisning av klubbens ekonomi. Men TAIF har alltså inte gjort det kommunen kräver och anledningen är att klubben inte behöver låna just nu.

Men kommer kommunen att gå i borgen för ett lån om det blir aktuellt i framtiden? Arne Karlsson är kommunalråd i Tingsryd:

– Ja, så tolkar jag den politiska församlingen när vi satte de här kraven. Under de förutsättningarna skulle man kunna ställa upp, säger han.

Billy Abraha/Sveriges Radio
billy.abraha@sverigesradio.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".