Boxningstjejerna förväntansfulla inför helgens turnering

9:29 min

I helgen samlas drygt 160 barn, undomar och vuxna i Växjö för att delta i Värend Box Open. Det är en av Sveriges största boxningsturneringar som arangeras av boxningsklubben BK Värends.

Sofia Nilsson och Nathalie Frank är två av hemmahoppen hos BK Värends.

– Jag hoppas göra bra matcher och jag ska ge allt, säger femtonåriga Sofia Nilsson. Hon tror att chanserna är 50-50 att hon vinner sina matcher.

Med sina 54 kilo skulle hon egentligen tävla i viktklassen för just 54 kilo men väljer istället att tävla i 57 kilosklassen.

– Jag gillar 57 kiloklassen. Det är bättre när de slår hårdare för då blir man mer taggad och presterar bättre, säger hon.

Sofia och trettonåriga Nathalie Frank är båda landslagsaktuella. I helgen som gick gick Nathalie sin tredje match någonsin och det blev en överlägsen seger. Efter att bara ha hållit på med sporten i ett halvår har hon verkligen prickat formen.

– Jag är rätt så nöjd med min insats. Jag kontrade med bra slag och flyttade åt sidorna hyfsat bra och backade inte undan utan mötte slagen med mina slag, säger hon och förklarar att boxning är hennes grej.

Vår reporter Magnus Sundvall träffade fler unga boxningshopp och klubbens tränare. Klicka på ljudklippet för att höra hela inslaget!