Växjö-Luleå 0-2

Luleå nollade ett Växjö i ingenmansland

2:16 min

Två mål av Niklas Olausson. Det räckte för att elitseriefyran Luleå skulle vinna borta mot Växjö med 2-0.

Radiosportens Jan Rindstig utser lagens lirare:
Växjö: Johan Markusson
Luleå: Johan Fransson

Efter att Växjö tappade ledningen sent senast mot tabellåttan Brynäs försvann i stort sett slutspelschansen för smålänningarna.

Det gjorde att avståndet utökades till tio poäng, samtidigt som AIK finns däremellan också. Ett avstånd som var intakt efter torsdagskvällen.

Detta eftersom både Växjö och Brynäs förlorade.

I stället får Växjö sikta in sig på att undvika kvalserien. Då även elvan Timrå blev poänglös i omgång 50 är avståndet fortfarande åtta poäng.

Matchen mellan Växjö och Luleå var inget direkt underhållande möte.

Först efter två mållösa och väldigt sega perioder kom det första målet. Luleå avgjorde matchen på drygt två minuter tidigt i den tredje. Niklas Olausson blev målskytt båda gångerna.

Först sköt han 0-1 från kanten bakom hemmamålvakten Mattias Modig, som har just Luleå som moderklubb.

Det andra målet kom i box play när Växjö slarvade. Olausson åkte sig fri och la upp en backhand högt. Detta var hans femte mål mot Växjö den här säsongen.

Segern var Luleås åttonde raka mot Växjö, som endast tagit en poäng på dessa matcherna. Luleå är fortsatt fyra i elitserietabellen.

– Det var rätt jämt idag, men överlag gör vi det bra. Vi var här för att hämta tre poäng, och det gör vi och är nöjda med. Sen spelar det ingen roll hur det ser ut, säger Luleås Niclas Olausson till Radiosporten.  

Per Magnusson/TT