Växjö

"Otäckt att den var precis vid ett dagis"

1:08 min

Det var en bomb som hittades vid förskolan Junibacken på Hov i Växjö i går eftermiddag. Det bekräftar Göran Månsson, chef för bombskyddsinspektionen i Skåne. Och många som bor i området är oroliga efter det som hänt.

Bomben kunde ha orsakat skada på både folk och egendom enligt polisens bedöming.

Göran Månsson är chef för bombskyddsinspektionen i Skåne och bekräftar att det var en bomb som upptäcktes vid förskolan Junibacken i Växjö under torsdagseftermiddagen.

-- Ja, det kan man göra. Men eftersom det är en förundersökning så kan jag inte gå in med detaljer i ärendet, säger Göran Månsson.

– Vi gjorde bedömningen att det inte var någon direkt omedelbar fara. Det var ett rutinärende för oss. Vi använder de verktyg vi har i vår så kallade verktygslåda och agerar utifrån det, fortsätter han.

På grund av förundersökningssekretess vill han dock inte gå in på hur de jobbar eller hur bomben var konstruerad.

Många som bor i närheten av platsen där bomben hittades är oroliga i dag. Jerry Karlqvist bor precis intill bombplatsen.

– Det känns helt sjukt att det ens förekommer. Det var vid ett dagis och ett äldreboende, så det känns väldigt konstigt. Man blir självklart rädd, säger han.

Siv Magnusson bor också i närheten och tycker även hon att det är otäckt att bomben hittats precis utanför ett dagis.

– Där finns det ju massor med barn. Då blir man lite skrämd och undrar hur personerna tänker egentligen, säger hon.

Enligt polisen finns ingen känd hotbild mot personer i närheten av platsen och de har för närvarande ingen misstanke om vem som kan ha lagt bomben på platsen.