Ishockey

Tingsryd vann efter dramatisk slutminut

Tingsryd såg ut att tappa poäng i hemmamatchen mot svårslagna Södertälje. Men i numerärt överläge fick Tingsryd en kontring där Södertälje fällde framåtrusande Tingsrydspelare och domaren dömde straff. Jordan Smotherman satte straffen vilket innebar 2-1 till Tingsryd med bara havlminuten kvar att spela. Gästerna tog ut målvakten men lyckades inte kvittera.

Första perioden innehöll slarvigt passningspel och lågt tempo. En knapp fördel kunde tillskrivas gästande Södertälje som vann skotten med 10-6.

Om gästerna var något bättre i den inledande perioden så var Tingrsyd något bättre i den efterföljande. Även denna period blev mållös trots att Tingsryd spelade 5-3 i 58 sekunder. Publiken fick dock se bättre fart, mer vårdat spel och en mer underhållande period.

Det var i den tredje perioden som allt hände. Tingsryd inledde målskyttet genom lagkaptenen Tomas Larssons skott i nättaket efter fem minuter. Ställningen höll sig länge och väl men i den 16 spelminuten hittade Michael Nylander en lös puck framför Tingsryds mål, en puck som veteranen förpassade i mål. Ställningen 1-1 stod sig och två minuter från slutet fick gästerna ett numerärt överläge. Men istället för ett avgörande från Södertälje hände något oväntat, Tingsryd får i det numerära överläget en kontring och Södertälje gör ner en framåtrusande Tingsrydsspelare och domaren dömde straff. Jordan Smotherman gjorde inget misstag utan överlistade Sebastian Idoff och avgjorde matchen till Tingsryd.

Almtuna förlorade i förlängning mot Troja-Ljungby vilket innebär att Tingsryd har fyra poäng ner till Almtuna på negativ kvalplats.