Det var här, vid förskolan Junibacken, som bomben hittades. Foto: Billy Abraha/Sveriges Radio
Växjö

42-åring häktad för förskolebomb

0:57 min

Den 42-årige man som misstänks för att ha placerat ut en bomb vid en förskola i Växjö har idag häktats vid Växjö tingsrätt. Brottet rubriceras som försök till allmänfarlig ödeläggelse.

– Det är den man som suttit anhållen hos oss sedan tidigare i veckan. Misstankarna gäller försök till allmänfarlig ödeläggelse, säger polisens informationschef Robert Loeffel.

På vilka grunder är han begärd häktad?

– Med anlendning av det matieral och de uppgifterna vi har i förundersökningen så anser åklagaren att han ska begäras häktad, för att inte försvåra utredningen genom att vara på fri fot.

Robert Loeffel säger att han däremot inte kan lämna några kommentarer om det finns någon annan person misstänkt för brottet.

– Generellt kan vi säga i alla utredningar att det inte går att utesluta, säger han.

Tidigare greps en kvinna misstänkt för inblandning i brottet, men försattes senare på fri fot. Robert Loeffel säger att dock att kvinnan fortfarande är misstänkt och att utredningen fortsätter.

Mer om bomben vid förskolan

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista