Bo Frank. Foto: Lena Gustavsson/Sveriges Radio.
Växjö

"Mitt förtroende är orubbat"

1:22 min

Det moderata kommunalrådet i Växjö Bo Frank har fortsatt förtroende för partikollegan Christer Wånehed. Christer Wånehed har som vi tidigare avslöjat struntat i kommunens upphandlingsregler och nu också fått en varning för det av arbetsgivaren Växjö kommun. Men från Bo Frank har han fullt stöd.

– Mitt förtroende för Christer Wånehed som förtroendevald är orubbat och det kan ni läsa mer om på min blogg, säger Bo Frank.

Men vad säger du om att han får en varning - det är ju ändå en allvarlig markering?

– Jag säger att den perfekta människan inte finns. Det är inga köer utanför mitt jobb varje morgon med oförvitliga människor som aldrig har gjort något fel som försöker bli förtroendevalda i Växjö kommun.

Att anläggningschefen Christer Wånehed struntat i kommunens regler och skrivit kontrakt för många miljoner utan upphandling och nu även fått en varning för det, påverkar inte Bo Franks förtroende för honom som politiker. Det visar snarare att han är mänsklig, säger Bo Frank.

Men reaktionerna har varit många efter vårt avslöjande, både från företagare och allmänhet. Och enligt Växjö kommuns personalchef Michael Färdigh har Christer Wåneheds agerande skadat kommunens anseende.

Men när det gäller kritiken mot partikollegan så skyller Bo Frank på media.

– Ja, man hänger ju ut Christer Wånehed näst intill som om han skulle ha begått ett mord eller vara kriminell. Jag tycker att det här har fått alldeles för stora proportioner.

Men förstår du att människor reagerar?

– Självfallet gör jag det.

Hur reagerar du själv?

– Du har fått min reaktion att jag har orubbat förtroende för Christer som förtroendevald. Och den perfekta människan finns inte - möjligtvis inom journalistiken, säger Bo Frank.

Granskningen av tekniska förvaltningen

Christer Wånehed Foto: Karin Ernstsson/Sveriges Radio
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista