1 av 4
Per Brolléus åker skidmaskin på jobbet för att testa på hur det är att utsätta kroppen för fysisk påfrestning under en lång tid.
2 av 4
Patrik Perslow Vasaloppstatuering.
3 av 4
Per Brolléus tränar på skidvägen.
4 av 4
Patrik Perslow har åkt sitt sjätte Vasalopp. Foto: Privat.
P4 Morgon

En morgon i Vasaloppets tecken

Patrik Perslow har åkt sitt sjätte Vasalopp
5:32 min

Gårdagen präglades av skidåkning. Världens äldsta, längsta och största lopp gick av stapeln och det blev VM-guld i femmilen. Och för att hylla alla starka skidåkare gick P4 Morgon in i Vasalopps-mode.

I studio 2 dukades det upp blåbärssoppa, sportdryck, buljong, kaffe och vatten. Allt för att klara av de fyra timmar som P4 Morgon sänder.

Dagens sändning liknades alltså vid ett fyratimmarslopp och dagen till ära skickades reporter Per Brolléus ut för att testträna. Klockan 07.00 drog träningen igång på ett gym i Ljungby och på plats för att hjälpa honom var den personliga tränaren Maria.

På telefon hade vi även med oss Patrik Perslow från FK Finn i Ljungby. Igår slutförde han sitt sjätte Vasalopp på tiden 06:16:09. Och när P4 Morgon pratade med honom var han väldigt nöjd.

Här är lite av det som Vasaloppsåkarna under Vasaloppsveckan häller i sig:

  • 44 000 liter blåbärssoppa
  • 39 000 liter sportdryck
  • 11 000 liter grönsaksbuljong
  • 4 000 liter kaffe
  • 5 000 liter saft
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".