Majsan Eriksson och ett av hennes foton av The Ark. Foto: Privat.
Växjö

Majsan ställer ut The Ark-konst

Sedan 2007 har Majsan Eriksson från Växjö varit ett fotoälskande Angelhead. Hon har farit land och rike runt för att spana in sina idoler The Arks konserter och samtidigt dokumenterat allt i bilder. Nu ställer hon ut sina foton på Stadsbiblioteket i Stockholm.

Efter utbildning till baptistpastor blev Majsan Eriksson Växjös första kvinnliga pastor, vilket uppmärksammades stort i de lokala medierna.

Under drygt fyra år turnerade Majsan runt i USA och Europa med teaterorganisationen Covenant Players. Längre och kortare uppsättningar på sju olika språk. Tillbaka i Sverige blev det några år som pastor och frilansande innan hon började jobba som lärare i svenska som andraspråk och engelska.

Majsan Eriksson, som fotograferat nästan hela livet, for år 2007 på sitt livs första profana rockkonsert. Mötet med The Ark och frontmannen Ola Salo gav ny fart åt fotointresset.

Att ha Ola Salo i kameraögat är en stor och inspirerande utmaning, vilket gett många härliga bilder. Det hann bli drygt 30 konserter med The Ark och det fortsätter med Ola Salo, solo.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".