Alvesta

Bärhjälp från räddningstjänsten ska hindra nytt kaos

"Vi har en överenskommelse med räddningstjänsten"
0:57 min

Det ska inte behöva bli någon upprepning av den kaosartade situationen i helgen för de rullstolsburna på äldreboendet Bryggaren i Alvesta. Det menar Ros-Marie Eriksson, chef för omsorgsförvaltningen.

I helgen kunde ett antal rullstolsburna inte komma upp till sina rum under många timmar efter att hissen gått sönder - och först efter att de burits uppför trapporna i sina rullstolar med hjälp av en anhörig på besök löstes situationen. Nu menar Ros-Marie Eriksson, chef för omsorgsförvaltningen, att det här inte ska behöva hända igen.

– Vi har nu gjort en överenskommelse med Värends räddningstjänst från och med i dag att de kommer hjälpa till när vi behöver bärhjälp, säger hon.

– Vi har aldrig haft något avtal tidigare, utan de har kommit när vi har bett om det. Men nu har vi gjort den här överenskommelsen.

När det då gäller hissen så säger Magnus Fransson som är vd på Allbohus att de nu ska se över underhållsplanen för att kontrollera så att inte just den här hissen drabbas ovanligt mycket av störningar.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".