Korpen eftersöker Sveriges snyggaste klubbmärke. Skärmdump: korpen.se
Växjö

Korpen ska utse snyggaste klubbmärket

Petra Lindskog: Klubbmärket är ju en del av identiteten
1:19 min

Nu ska 4000 korplag i Sverige utmana varandra i annat än fotboll. För nu ska Sveriges snyggaste klubbmärke utses. Bara i Växjö finns runt 70 fotbollslag som spelar i Korpen och frågan är nu vem som ska ta hem vinsten och få möjlighet att få sitt klubblagsmärke intatuerat.

– Det finns så mycket entusiasm och stolthet bland de som spelar fotboll och det försöker vi fånga upp genom den här tävlingen, säger Petra Lindskog.

I Växjö, Kalmar och Jönköping finns det runt 260 korplag och Petra Lindskog beskriver även något som hon tror är viktigt i lagen, nämligen gemenskapen och identiteten med laget.

– Och det är klubbmärket den yttersta symbolen för. Om man går in på Korpens Facebook så finns där tävlingen och möjlighet att ladda upp sitt märke och rösta på det bidrag man gillar mest.

Det är sedan en jury som utser vinnaren. Juryn sitter Nina Johansson från Virestad som är modejournalist på Aftonbladet och fotbollssälskare. Även
Danne och Bleckan från tatueringsstudion Salong Betong som är hängivna korpspelare är med och dömer, samt Ronnie Hellström, legendarisk fotbollsmålvakt som spelat i FC Kaiserslautern, Hammarby och landslaget. Och så även Petra Lindskog själv, chef för kommunikation och marknad på Korpen.

Och det man slåss om att vinna är bland annat ett komplett matchställ med ert klubbmärke och ett Korpenfotbollsmärke limited edition skapat exklusivt av Danne och Bleckan. I priset ingår också att en i laget (eller alla som Petra sa i intervjun) kan få klubbmärket tatuerat av Bleckan på Salong Betong.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".