En ny roll väntar för Carolina Klüft. Foto: Fredrik Sandberg/Scanpix.
Sport

Klüft blir tv-ankare under OS

Carolina Klüft har lämnat friidrottskarriären. Men om ett år är hon tillbaka i idrotten, då som programledare för OS-sändningarna.

– Det ska bli en grymt kul utmaning, säger hon till Expressen.

Klüft är en av Viasats nya programledare inför OS-sändningarna i Sotji 2014. Hon säger att hon ser fram emot att lära känna idrottare som hon inte varit så nära.

– Hur är det att stå inför ett störtlopp jämfört med ett längdhopp? Sådant är jag nyfiken på, säger hon till Aftonbladet.

1 300 timmar direktsänd sport - det väntar från OS i Sotji nästa år. Men den som vill se allt måste betala för det. Det är inte klart hur mycket från OS som kommer att sändas i de reklamfinansierade kanalerna TV3, TV6, TV8 och TV10.

– Medaljstrider, när svenskar tävlar, invigning och avslutning och de hetaste matcherna kommer att kunna ses i de reklamfinansierade kanalerna, säger Fredrik S Johansson, presschef för Viasat OS, till TT.

Viasat, som köpt rättigheterna till OS i Sotji 2014 och Rio de Janeiro 2016, startar på tisdagskvällen en helt ny kanal - Viasat 2014 - i vilken det kommer att sändas dokumentärer och klassiska OS-ögonblick fram till OS. Under OS övergår kanalen till att sända OS-nyheter. Den nya kanalen är en betalkanal.

Ingela Ahlberg/TT

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".