Växjö Tingsrätt. Foto Martina Svensson/Sveriges Radio
Växjö

Vaktmästare dömd för sexbrott

En vaktmästare i Växjö kommun försökte få en flicka att posera framför en webbkamera. Nu har hovrätten dömt mannen till försök till sexuellt utnyttjande av barn för sexuell posering.

Mellan perioden 12 december 2010 och 2 januari år 2011 försökte mannen, som alltså är anställd som vaktmästare i Växjö kommun, att få en minderårig flicka att posera sexuellt framför en webbkamera.

Chattade

I förhören har flickan sagt att de använde sig av chattfunktionen MSN och pratade om sex, och att mannen ville ha sexiga bilder på henne.

Mannen nekar till brott, och säger själv att han inte har haft någon internetkontakt med flickan.

Han säger att han brukar låna ut sin dator och att det därför kan vara någon annan som har haft kontakt med henne. Men vem det är som har lånat datorn vet han inte.

60 dagsböter

Mannen blev i tingsrätten dömd till försök av sexuellt utnyttjande av barn för sexuell posering. Efter en överklagan väljer nu hovrätten att gå på samma linje.

Hovrätten dömer mannen till villkorlig dom och 60 dagsböter, vilket innebär ett bötesbelopp på 9 000 kronor.

Billy Abraha
billy.abraha@sverigesradio.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".