Christer Wånehed Foto: Karin Ernstsson/Sveriges Radio

Internutredning mot Wånehed

Nya tekniske chefen om utredningen
6:46 min

Växjö kommun har startat en intern utredning av tekniska förvaltningen efter P4 Kronobergs avslöjande att anläggningschefen Christer Wånehed anlitat företag för miljonbelopp för kommunens räkning utan upphandling. Nytillträdda tekniske chefen i Växjö, Maria Sundell Isling, sitter med i gruppen.

Turerna kring anläggningschefen Christer Wånehed på Tekniska förvaltningen i Växjö fortsätter.

Som vi rapporterat i omgångar så har han i flera fall struntat i upphandlingsreglerna och låtit företag få göra tjänster ändå. Det har pågått i åratal och beloppen har motsvarat många miljoner kronor.

Vi har även kunnat berätta att han har en privat koppling till ett av företagen som anlitats utan upphandling - Wåneheds son har varit chef i ett företag som han köpt maskintjänster från.

Rapporteringen har fått flera konsekvenser - det har pratats om varningar från personalavdelningen och att konkurrensverket ska titta närmare på fallet.

Med anledning av vår granskning så har också en grupp tillsatts i kommunen för att dra igång en intern utredning av tekniska förvaltningen.

– Vi ska gå till grunden med det här, ta reda på alla parametrar och ha en grundlig intervju med Christer Wånehed, säger Maria Sundell Isling som sitter med i gruppen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".