Växjö

Ny underskötersskeutbildning på gång

"Det här är jätteviktigt"
3:58 min

Snart kan en ny utbildning för den som vill bli undersköterska komma igång i Växjö. Växjö kommun och Komvux har ansökt om pengar för att dra igång en utbildning för den som idag jobbar som vikarie inom kommunen.

Vi har tidigare berättat om problematiken med att många som är intresserade av att skola om sig till undersköterka inte får det på grund av att de redan har en gymnasiutbildning.

Men nu vill Växjö kommun och Komvux dra igång en utbildning för den som idag jobbar som vikarie inom kommunen. Och man har också ansökt om pengar för satsningen.

Catrin Carlsson är avdelningschef på utveckling och information på omsorgsförvaltningen.

– Den här utbildningen är jätteviktig. Vi är så glada att kunna ge de vikarier vi har med annan gymnaiseutbildning den här chansen at utbilda sig till undersköterskor. Vi kommer att behöva människor som vill jobba med vård och omsorg.

Enligt Catrin Carlsson är intresset stort för den nya utbildningen. Betydligt större än man tidigare trodde. Antalet intresserade skulle räcka till att starta två klasser, men det finns bara resurser för en klass enligt Catrin Carlsson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".