1 av 2
Boxningsträning mot en så kallade sandsäck är ett vanligt sätt att träna för en thaiboxare. Här är det Kristina Gustafsson, informationsansvarig i Växjö Titans, som går lös på sandsäcken. Foto: Roger Bergvik/Sveriges Radio
2 av 2
19 matcher i thaiboxning ska avgöras i Växjö Titans klubblokal på lördagen, berättar Kristina Gustafsson, informationsansvarig. Foto: Roger Bergvik/Sveriges Radio
Växjö

Dags för länets första thaiboxningsgala

"Intresset ökar hos tjejer och juniorer"
1:37 min

Den första thaiboxningsgalan i Kronobergs län arrangeras i morgon i Växjö Titans klubblokal på gamla fläktområdet. Nitton matcher är planerade och fyra fighters - som det heter i de här sammanhangen - kommer från hemmaklubben.

– Thaiboxning är en kampsport som - det hörs ju på namnet - kommer från Thailand, berättar Kristina Gustafsson, informationsansvarig i Växjö Titans.

Sporten har rätt så enkla tekniker men de är kraftfulla och matcherna brukar vara fartfyllda och roliga att se på. Det är tillåtet att boxas och sparkas, man får använda knän och i så kallad clinch kan man bland annat försöka att vräka omkull motståndaren.

Intresset för kampsport och då också thaiboxning har varit stigande under ett antal år och då märks också för Växjö Titans:

– Vi tar in nya medlemmar två gånger om året och vi har fulla grupper och väntelista. Vi har märkt ett ökat intresse särskilt bland tjejer och juniorer.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".