Olle Soprani, grafiker på SVT. Foto: Karin Hellzén/Sveriges Radio.
Växjö

Grafikern pustar ut efter Melodifestivalen

"Jag råkade lägga ut att Yohio gått vidare för tidigt"
1:22 min

Nu är årets upplaga av Melodifestivalen över och för grafikern på Sveriges Television, Olle Soprani, är några av de mest hektiska veckorna i karriären över. Och efter att ha blivit förstasidesmaterial på kvällstidningarna har Olle nu kvalat in i mellogänget på riktigt.

I samband med första deltävlingen av Melodifestivalen var det premiär för Växjöbon Olle Soprani som grafiker för ett av Sveriges Televisions största projekt. Nerverna var på topp och inget fick gå fel.

– Allt gick ju jättebra, efter Karlskrona då kan man säga. När vi skulle köra ut snabbreprisen för första gången så startade inte vår maskin. Reservmaskinen gick in och rullade, men det tog två minuter innan allt kom igång och då blev det ju lite följdfel. Så jag råkade berätta att Yohio gick vidare, innan Gina hunnit tala om det.

– Mitt hjärta höll på att hoppa ur munnen då kan jag säga.

Att hans misstag, som inte uppmärksammades särskilt mycket internt, skulle bli förstasidesnyheter i kvällstidningarna hade han aldrig kunnat tro.

– Nej, det hade jag aldrig kunnat tänka mig. Men när jag gick förbi ett gäng ljudtekniker sa de att de alla hade gjort samma sak, alltså gjort något som skulle stå i tidningarna nästa dag. Nu har du också gjort det, välkommen, sa de, säger Olle Soprani och skrattar.

Under sex veckor har Olle varit inne i en stor schlagerbubbla. Det har varit arbete från tidig morgon till sen kväll.

– Vi repar väldigt mycket. Alla låtar repas nio, tio gånger inför varje tävling på exakt samma sätt som det ska vara i sändning. Det är mycket som ska sitta och allt ska gå rätt, säger han.

För mer information om Melodifestivalarbetet, lyssna på ljudklippet i rutan till höger.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".