Camilla Steise, volontärsamordnare för polismyndigheterna i Kronoberg och Kalmar Foto: Thomas Graf
Kronoberg

Nu rekryteras polisvolontärer

"Det här är jättespännande"
1:17 min

Nu drar rekryteringen av polisvolontärerna i gång. Det är frivilliga personer som ska utbildas av polisen för att kunna hjälpa polisen i olika sammanhang.

Till sommaren hoppas Camilla Steise, som är volontärsamordnare för polismyndigheterna i Kronoberg och Kalmar, att man hunnit utbilda mellan 30-40 personer. Hon säger att i stort sett alla är välkomna att söka.

– Vi vill rekrytera brett, vi vill att polisens volontärer ska spegla samhället. Ett krav är att man måste vara över 18 år. Sedan gör vi förstås kontroller i registren hos de som anmält sig som intresserade, säger Camilla Steise.

I första hand kommer volontärerna att finnas i Växjö kommun. Men fungerar det bra så kommer det att rekryteras volontärer även i andra kommuner.

– Jag hoppas att det kommer massor med folk till vårt informationsmöte. Vi tycker det här är en väldigt spännande verksamhet som vi ser fram emot, säger Camilla Steise.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".