Växjö

En död i svår olycka - lastbilsförare anhållen

Två personbilar och två lastbilar var inblandade i en svår olycka på riksväg 30 utanför Lammhult vid 22.30-tiden igår kväll. En kvinna klämdes fast i sin bil och fick föras till sjukhus i ambulans men kunde inte räddas. En av lastbilschaufförerna har anhållits.

En lastbil fick sladd i en skarp kurva norr om Lammhult på riksväg 30. En mötande lastbil hann väja undan men bakomvarande personbil hann det inte utan körde rakt in i den mötande lastbilens släp.

En kvinna i 40-årsåldern satt i bilen och klämdes fast vid olyckan. Hon fördes till sjukhus men hennes liv gick inte att rädda. 

Chaufför anhållen

Ytterligare en personbil körde i diket för att väja för lastbilen. Personen i den bilen är också förd till lasarett men det är oklart vilka skador det rör sig om.

Föraren av lastbilen som fick sladd, en man i 40-årsåldern, är gripen misstänkt för grov vårdslöshet i trafik och vållande till annans död. Han anhölls också senare.

Blixthalka

De första räddningsstyrkorna som kom till platsen rapporterade att snöfall och lägre temperaturer orsakat blixthalka på vägen.

Vägen spärrades av helt under räddningsarbetet efter olyckan, som inträffade vid 22.30-tiden. Vid 05.00 på torsdagsmorgonen rapporterade trafikredaktionen på Sveriges Radio att vägen fortfarande inte var helt öppen och dirigeras om.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".