Anna Johansson. Foto: Karin Ernstsson/Sveriges Radio
Ljungby

"Jag blev vansinnig och förolämpad"

Anna Johansson om blottaren
1:33 min

En blottare härjar i Ljungby. Senast han visade sig var i förrgår på Vinkelgatan. Och trots 25 anmälningar sedan januari i år har polisen ännu inte lyckats gripa mannen.

Anna Johansson är en av alla i Ljungby som råkat ut för blottaren. Hon mötte honom vid ett övergångsställe.

-- När jag kom upp jämsides med honom så hade han knäppt upp gylfen. Min första reaktionen var att jag blev fullständigt vansinnig och förolämpad. Jag blev väldigt, väldigt arg, säger Anna Johansson.

Vad tänker du om den här killen som har hållit på här sedan januari?

– Han behöver hjälp och vård. Han är sjuk på något sätt.

Anna Johansson tycker det är viktigt att polisen agerar snabbt.

– Risken är att han går längre. En annan stor risk är att folk kan ge sig på honom och att han blir väldigt utsatt.

Anders Karlsson, närpolischef, säger att polisen inte har någon misstänkt. Man har låtit elva eller tolv av målsäganden titta på foton, men ingen har kunnat pekar ut någon gärningsman.

– Vi har haft en person som vi själva misstänkt litegrann och han har varit med i den här fotokonfrontationen, men ingen har kunnat peka ut honom, säger Anders Karlsson.

Det har cirkulerat rykten i Ljungby om en särskild person, men den mannen har alibi för de två senaste blottningarna, enligt Anders Karlsson och nu är polisen alltså tillbaka på ruta ett igen.

Kan det vara fler än en person?

– Det skulle det kunna vara, stundtals har vi varit inne på att det skulle kunna vara två personer, säger Anders Karlsson.

Mannen har rört sig i centrala Ljungby hela tiden, på cykel, maskerad med en halsduk över ansiktet, och ingen har alltså kunnat identifiera mannen. I Ljungby är folk oroliga och att Ljungbybon Anna Johansson tror att risken är stor att folk tar lagen i egna händer om inte polisen agerar snabbt.

– Det finns många synpunkter, men vad vi efterlyser är tips från allmänheten.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".