Tingsryd upp i topp

Tingsryds tränare Rolf Nilsson "Jag är mycket, mycket glad för tre poäng"
4:51 min

2143 åskådare fanns på plats när Tingsryd mötte klassiska Björklöven. Det blev en match som bjöd på en hel del målchanser men bara ett mål. Det gjordes av Tingsryds Thomas Goebel, 6:56 in på första perioden efter att Tommy Enström fintat bort en Björklövenspelare på blålinjen. I och med segern toppar nu TAIF tabellen, laget har spelat ihop sju poäng på tre matcher.

Det var gästande Björklöven som inledde bäst. Laget hade också en puck inne bakom Michal Zajkowski men domaren Johan Häll hade redan blåst av spelet innan pucken passerade mållinjen. I stället var det Tingsryd som gjorde matchens första mål bakom Daniel Wälitalo. Thomas Goebel styrde in en puck från Tommy Enström. Seden Enström hade fintat fram och tillbaka på blålinjen och på så sätt fått en Björklövenspelare att tappa balansen.

På något märkligt sätt slutade matchen 1-0. Lagen saknade verkligen inte chanser för att det skulle bli fler mål. I slutet av tredje perioden fick Björklöven chansen att spela fem mot tre i en minut utan att lyckas få in pucken bakom Zajkowski. Tingsryd har ännu inte släppt in något mål i boxplay i kvalet till allsvenskan!

Björklöven vann skotten med 33-20 men Tingsryd vann matchen med 1-0. Tre mycket viktiga poäng till TAIF i kampen om en plats i allsvenskan även nästa säsong.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".