Foto: Janerik Henriksson/Scanpix.
Växjö/Alvesta

Rikspolisstyrelsen försvarar Facebooksida

Rikspolisstyrelsen anser att de uppdateringar som JO-anmälda polisen i Växjö och Alvesta gjort på sociala medier inte är kränkande.

Polisen i Växjö och Alvesta anmäldes till JO, justitieombudsmannen, av två studenter i Umeå som menade att polisen hängde ut enskilda privatpersoner på Facebook.

Rikspolisstyrelsen yttrar sig nu i frågan som en del av JO:s förundersökning. De tycker inte att tweetsen och statusraderna på Facebook har varit kränkande. De menar även att sociala medier är ett viktigt verktyg i deras arbete och skriver:

"Det övergripande syftet med Polisens närvaro i sociala medier är att leva upp till uppdraget att minska brottsligheten och öka människors trygghet. Genom sin närvaro i dessa medier blir Polisen synlig och tillgänglig i ett forum där många människor vistas och kan på så sätt nå andra målgrupper."

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".